Adres

Herengracht 215
1016 BG Amsterdam

Logo Nieuwe Fundering

Kamerbrief Over Voortgang Fonds Duurzaam Funderingsherstel

De levensvatbaarheid van het Fonds Duurzaam Funderingsherstel staat onder druk. Dat het fonds in de huidige vorm niet verder kan gaan, was de boodschap van het bestuur aan minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Mede op basis daarvan informeerde de minister de Tweede Kamer middels een Kamerbrief.

 

Fonds Duurzaam Funderingsherstel ging in 2017 van start. Het was grondig voorbereid tijdens de financiële crisis, waarin relatief veel woningeigenaren onvoldoende inkomen (LTI) of vermogen (LTV) hadden om een lening af te sluiten voor funderingsherstel. Door alle betrokken partijen werd verondersteld dat jaarlijks circa 500 leningen verstrekt zouden worden aan woningeigenaren voor bloksgewijs funderingsherstel.
 

Sluiting fonds

Ondanks het vergroten van de slagkracht van het fonds en het proactief benaderen van gemeenten voor deelname, leidde dit niet tot voldoende nieuwe aanwas. Sinds de start in 2017 is slechts een totaal van 14 leningen verstrekt. Dit lage leningniveau leidt tot relatief hoge kosten voor het in stand houden van het fonds. Minister Knops: “Het fondsbestuur heeft mij verzocht goedkeuring te verlenen aan haar voorgenomen besluit om het fonds uiterlijk 1 januari 2021 te sluiten.” Fonds Duurzaam Funderingsherstel blijft ten minste tot en met eind 2020 open voor nieuwe leningaanvragen van mensen uit de deelnemende gemeenten. Voor bestaande leningnemers verandert er niets en lopen, ook na 2020, alle rechten en plichten door.
 

Alternatief

Het ministerie onderzoekt nu op welke manier er voor de doelgroep van het funderingsherstelfonds een leenfaciliteit beschikbaar blijft na sluiting van het fonds. Knops: “Dat is nodig gelet op het belang van bloksgewijze aanpak van funderingsherstel, de latente omvang van de problematiek en de verwachte toename ervan als gevolg van klimaatverandering. Ik heb het bestuur van het fonds verzocht te wachten met het sluiten van het fonds tot een alternatief voorhanden is.”

Lees hier de hele Kamerbrief van minister Knops.

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/12/03/kamerbrief-over-ontwikkelingen-funderingsproblematiek

Bron: KCAF


Terug naar nieuws

Neem contact op

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Wat maakt ons uniek?

Onze dienstverlening en services

Funderingsherstel

Funderingsherstel 

De beste route voor funderingsherstel aan uw pand of woning.

Nieuwe fundering

Nieuwe fundering 

Nieuwe fundering nodig voor uw huis of pand? Ontvang ongeveer 3 offertes van uw fundering.

Advies en begeleiding

Advies en begeleiding 

Begeleiding en advies van A tot Z door onze funderings specialisten in heel Nederland.

ISO gecertificeerde bedrijven 

ISO gecertificeerde bedrijven 

Alle aangesloten funderingsbedrijven zijn betrouwbaar en hebben de nodige ISO certificering.

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Met keuze uit meerdere offertes bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding.

10 jaar ervaring 

10 jaar ervaring 

De aangesloten funderingsbedrijven hebben ruime ervaring en hebben vele projecten afgerond.

Onze referenties

Lees wat onze klanten zeggen

Onze dijkwoning hebben wij ca. 15 jaar geleden volledig gerenoveerd en destijds waren er geen funderingsproblemen. Vijf jaar geleden begonnen de problemen (scheefstand en scheurvorming) en waren wij genoodzaakt de fundering te vernieuwen. Na een jaar lang met vakantie te zijn geweest in eigen land wonen wij inmiddels weer met veel plezier in ons huis.

Fam. Dubois

Nadat onze buren opnieuw hebben gefundeerd zagen we hevige scheuren in de gevel ontstaan. Via nieuwsfundering.nl hebben we een scherpe offerte ontvangen en heeft er ook bij ons funderingsherstel plaatsgevonden. Forse investering maar erg blij met het resultaat.

Familie Fransen

Onderkelderen is een heuse trend in onze wijk. Na een goed gesprek bij de bank hebben wij nu ook ons huis onderkelderd en meteen voorzien van een nieuwe fundering. Wij genieten van de extra leefruimte in onze kelderbak.

E. Van Egmond
Onze projecten

Bekijk onze projecten