Adres

Herengracht 215
1016 BG Amsterdam

Logo Nieuwe Fundering

Positieve Aspecten Van Funderingsaanpak

Het herstellen van een fundering is duur. Gevoelsmatig wordt dit verergerd doordat het geld ook nog eens letterlijk onder de vloer verdwijnt. Dit kan enigszins verzacht worden door er voor te zorgen dat funderingsherstel voor een kleine meerprijs in elk geval ook iets merkbaars of zichtbaars oplevert (ruimte en/of energiebesparing).

Fonds Duurzaam Funderingsherstel ging in 2017 van start. Het was grondig voorbereid tijdens de financiële crisis, waarin relatief veel woningeigenaren onvoldoende inkomen (LTI) of vermogen (LTV) hadden om een lening af te sluiten voor funderingsherstel. Door alle betrokken partijen werd verondersteld dat jaarlijks circa 500 leningen verstrekt zouden worden aan woningeigenaren voor bloksgewijs funderingsherstel.
 

Funderingsherstel en extra ruimte

Indien er gekozen wordt voor een methode van funderingsherstel die onder de beganegrondvloer plaatsvind, is het in de meeste gevallen mogelijk de kruipruimte dieper uit te laten graven en de nieuwe, in de kruipruimte, te maken vloer op bijvoorbeel 2 meter of 2,40 meter onder de begane-grondvloer aan te laten leggen. Dit in combinatie met waterdichte keerwanden rondom, zorgt ervoor dat er een kelderruimte onder de woning wordt gecreëerd.
 

Funderingsherstel en energiebesparing

Er zijn verschillende manieren waarop energiebesparende maatregelen eenvoudig(er) toegepast kunnen worden wanneer dit direct meegenomen wordt bij funderingsherstel. Denk bijvoorbeeld aan het direct aan laten brengen van een grond-water warmtepomp. Op die manier kunt u een deel van de kosten voor funderingsherstel weer terugverdienen.

Bron: KCAF


Terug naar nieuws

Neem contact op

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Wat maakt ons uniek?

Onze dienstverlening en services

Funderingsherstel

Funderingsherstel 

De beste route voor funderingsherstel aan uw pand of woning.

Nieuwe fundering

Nieuwe fundering 

Nieuwe fundering nodig voor uw huis of pand? Ontvang ongeveer 3 offertes van uw fundering.

Advies en begeleiding

Advies en begeleiding 

Begeleiding en advies van A tot Z door onze funderings specialisten in heel Nederland.

ISO gecertificeerde bedrijven 

ISO gecertificeerde bedrijven 

Alle aangesloten funderingsbedrijven zijn betrouwbaar en hebben de nodige ISO certificering.

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Met keuze uit meerdere offertes bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding.

10 jaar ervaring 

10 jaar ervaring 

De aangesloten funderingsbedrijven hebben ruime ervaring en hebben vele projecten afgerond.

Onze referenties

Lees wat onze klanten zeggen

Onze dijkwoning hebben wij ca. 15 jaar geleden volledig gerenoveerd en destijds waren er geen funderingsproblemen. Vijf jaar geleden begonnen de problemen (scheefstand en scheurvorming) en waren wij genoodzaakt de fundering te vernieuwen. Na een jaar lang met vakantie te zijn geweest in eigen land wonen wij inmiddels weer met veel plezier in ons huis.

Fam. Dubois

Onderkelderen is een heuse trend in onze wijk. Na een goed gesprek bij de bank hebben wij nu ook ons huis onderkelderd en meteen voorzien van een nieuwe fundering. Wij genieten van de extra leefruimte in onze kelderbak.

E. Van Egmond

Nadat onze buren opnieuw hebben gefundeerd zagen we hevige scheuren in de gevel ontstaan. Via nieuwsfundering.nl hebben we een scherpe offerte ontvangen en heeft er ook bij ons funderingsherstel plaatsgevonden. Forse investering maar erg blij met het resultaat.

Familie Fransen
Onze projecten

Bekijk onze projecten