Adres

Herengracht 215
1016 BG Amsterdam

Logo Nieuwe Fundering

Funderingsherstel in Korendijk

Omgevingsvergunning vereist

Voor het vernieuwen van de fundering hebt u een zogenaamde omgevingsvergunning nodig van uw gemeente. Deze werkzaamheden zijn niet vergunningsvrij aangezien het hier een ingrijpende, mogelijk risicovolle en constructieve operatie betreft.

De specialisten aangesloten bij NieuweFundering.nl brengen u graag in contract met kundige en ervaren architect en constructeur. De architect draagt zorg voor het tekenwerk van de huidige (de bestaande) en de nieuwe situatie. De constructeur verzorgt het rekenwerk en onderbouwt zijn plan met tekeningen en berekeningen welke zorgvuldig zullen worden beoordeeld door de gemeente voordat de benodigde omgevingsvergunning voor funderingsherstel wordt verleend.

Aanvullend op het teken- en rekenwerk van architect en constructeur zijn er aanvullende onderzoeken en rapportages benodigd. Er zal o.a. een bodemonderzoek moeten worden gedaan en er moet onderzoek worden gedaan naar het grondwater (geohydrologisch onderzoek). Deze twee onderzoeken zijn met name belangrijk in geval van het combineren van funderingsherstel en het realiseren van een kelderbak.
 

Privaatrechtelijke toestemming

In geval van belendende panden, niet vrijstaande panden, hebt u bij funderingsherstel toestemming nodig van uw buren. Ook wel privaatrechtelijke toestemming genoemd. Vaak is er sprake van een bouwblok bestaande uit meerdere panden en verschillende eigenaren.

Logischerwijs heeft funderingsherstel van uw pand gevolgen voor het buurpand, aangezien de bouwmuren, en dus ook de palenrij, mandelig (gedeeld) zijn. Een pand met een nieuwe fundering wordt als het ware gefixeerd in de ondergrond, terwijl de belendende panden aan weerszijde een ongewijzigde zakking zullen laten zien. Hierdoor kan er in de toekomst schade ontstaan aan de buurpanden als gevolg van het funderingsherstel van uw pand.

In grote steden is er vaak sprake van gemeenschappelijk bezit van een pand middels een zogenaamde Vereniging van Eigenaars (iedere huiseigenaar bezit een appartementsrecht, een zogenaamd onverdeeld aandeel). Dit betekent dat bijvoorbeeld het dak en de balklagen van de verdiepingsvloeren gedeeld zijn, maar ook de fundering. Funderingsherstel gaat dus alle eigenaren aan, echter is hier een bijzondere rol weggelegd voor de eigenaar van de begane grond. Deze woning moet vaak geheel gesloopt worden en na afronding van de werkzaamheden worden gereconstrueerd. De bewoners zullen tijdelijk moeten verhuizen. Daarnaast kan deze eigenaar een afwijkend commercieel belang hebben bij het vernieuwen van de fundering, namelijk het realiseren van een extra woonlaag (souterrain of kelder). Dit beïnvloedt natuurlijk de besluitvorming en kostenverdeling binnen de VvE.

Neem contact op

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Wat maakt ons uniek?

Onze dienstverlening en services

Funderingsherstel

Funderingsherstel 

De beste route voor funderingsherstel aan uw pand of woning.

Nieuwe fundering

Nieuwe fundering 

Nieuwe fundering nodig voor uw huis of pand? Ontvang ongeveer 3 offertes van uw fundering.

Advies en begeleiding

Advies en begeleiding 

Begeleiding en advies van A tot Z door onze funderings specialisten in heel Nederland.

ISO gecertificeerde bedrijven 

ISO gecertificeerde bedrijven 

Alle aangesloten funderingsbedrijven zijn betrouwbaar en hebben de nodige ISO certificering.

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Beste prijs-kwaliteit verhouding 

Met keuze uit meerdere offertes bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding.

10 jaar ervaring 

10 jaar ervaring 

De aangesloten funderingsbedrijven hebben ruime ervaring en hebben vele projecten afgerond.

Onze referenties

Lees wat onze klanten zeggen

Nadat onze buren opnieuw hebben gefundeerd zagen we hevige scheuren in de gevel ontstaan. Via nieuwsfundering.nl hebben we een scherpe offerte ontvangen en heeft er ook bij ons funderingsherstel plaatsgevonden. Forse investering maar erg blij met het resultaat.

Familie Fransen

Onze dijkwoning hebben wij ca. 15 jaar geleden volledig gerenoveerd en destijds waren er geen funderingsproblemen. Vijf jaar geleden begonnen de problemen (scheefstand en scheurvorming) en waren wij genoodzaakt de fundering te vernieuwen. Na een jaar lang met vakantie te zijn geweest in eigen land wonen wij inmiddels weer met veel plezier in ons huis.

Fam. Dubois

Onderkelderen is een heuse trend in onze wijk. Na een goed gesprek bij de bank hebben wij nu ook ons huis onderkelderd en meteen voorzien van een nieuwe fundering. Wij genieten van de extra leefruimte in onze kelderbak.

E. Van Egmond
Onze projecten

Bekijk onze projecten